Hvilken slags broderskab forbyder magi i børnelitteraturen?

Apokalypsens ryttere, redet ud efter 1914 – jw.org.

Apokalypsens ryttere, redet ud efter 1914 – jw.org.

‘Ringenes herre’ eller religion?

Man kan godt blive i tvivl om de 2 fotos ovenfor er illustrationer til en bog af Tolkien eller en opera af Wagner. Det er de ikke. Fotos stammer fra Vagttårnselskabet, der er Jehovas Vidners forlag for religiøs litteratur.

Bloggen diskuterer det problem, der opstår, når hvad der ser ud som magi, hævdes som sandhed og realitet, imedens det der ikke giver sig ud for at være andet end fiktion, bliver dæmoniseret som den inkarnerede ondskab. Det er Jehovas Vidner, der rejser spørgsmålet om forskellen på ‘ringenes herre’ og religion. I sommer blev brødrene meldt til politiet for racisme, fordi brødrene i en række svovltaler holdt på sommerens religiøse stævner angreb det pressen har benævnt afhoppere og ‘falske håb’ for at være indædt kæmpende i netop den hær, der anføres af de 3 ryttere på billedet ovenfor.

Læs bloggens indlæg som interaktiv pdf (stor fil). Den bedste læsningskvalitet af pdf-filen fås ved åbning i Acrobat Reader gerne med fuld skærmvisning.

Læs bloggens indlæg som almindelig pdf (lille fil) ved at klikke på forsiden nedenfor:

Hvilket broderskab p 1 cover

 

 

I pdf-filen findes indsat 1 lydfil og 3 mp4-filer. Hvis der i nogen browsere skulle være problemer med at afspille filerne kan de ses og høres her:

Brødrenes svovltale ved sommerens stævne: 

 

Brødrenes opdragelsesvideo ‘Adlyd dine forældre’ (URL: http://www.youtube.com/watch?v=5Q5G_oA1plE)

 
Brødrenes opdragelsesvideo ‘Adlyd Jehova’ (URL: http://www.youtube.com/watch?v=qa3xGtYt5Xk)

 
DRs dokumentar fra 1991 om Jehovas Vidner (URL: http://www.youtube.com/watch?v=FUTzThJSUpM)

 

 

Når religion optræder uden en ‘ringenes herre’

Nelson Mandela er et eksempel på et mennesket, der hverken har praktiseret eller doceret ‘lyt og adlyd’. Det sad han 27 år for heraf de fleste på Robben Island. En høj pris at betale. Nogen har betalt prisen endnu dyrere, nemlig med deres liv. Nelson Mandelas ‘long walk’ og langvarige fængsling var ikke forgæves. Det blev de docerende, der kom til at lytte og adlyde det helt rimelige krav om lige ret for alle til et værdigt og respekteret liv og ikke mindst lige ret til at tro og tænke frit.

Mindehøjtideligheden på Soccer City Stadium i Johannesburg valgte at huske Mandelas inkluderende livsindstilling ved en interkulturel bøn fremsagt af repræsentanter for de 4 store trossamfund i Sydafrika nemlig hinduer, muslimer, jøder og kristne – se klip fra den sjældne begivenhed her:

Religious Leaders Lead Prayers at Mandela Memorial Service

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien