Den svære stat er kalifat

 

 

 

 

 

Den svære stat er kalifat. Der er tale om en religiøs konstruktion. Der er heldigvis også tale om en konstruktion, der ser ud til at kunne bidrage til aflivning af myten om civilisationernes determinerede sammenstød.

Bloggen i dag gør, baseret på journalistikkens empiri sådan som vi hver dag i den internationale presse præsenteres for den, forsøg på at læse sig til, hvad kalifatet er, og hvilke implikationer det kan tænkes at få for sin geopolitiske region. Der er ikke tygget akademisk drøv, men udelukkende set på hvad en eller flere rimeligt begrundede arbejdshypoteser for ‘the state of affairs’ kunne være.

Det Islamiske Kalifat tiltrækker sig opmærksomheden fordi det er nyt, og fordi det er uhørt grusomt. Det afføder spørgsmålet om, hvordan det dog kunne gå til? I Mellemøsten er der næsten aldrig nemme svar. Det er der heller ikke i denne sammenhæng, men der er dog mange hændelser og udtalelser, som bidrager til at beskrive. Måske falder brikkerne på plads ved nærmere undersøgelse, men umiddelbart så fristes man til at tænke på Salehs Yemen, hvor mesteren i en årrække bemestrede alliancernes lunefulde spil til nær fuldkommenhed, men også stor frustration for en del af sine omgivelser. Er Mellemøsten blevet den store version af det lille Yemen?

Klik på foto og download ‘Bloggen 2014/11’ som interaktiv pdf. (stor fil)

Klik på ‘Den svære stat er kalifat?‘ for at åbne som almindelig pdf (lille fil)

14.11.19-Web-Den-svære-stat-er-K

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien